Vacature vrijwilliger: Steunpunt Mantelzorg zoekt een vertegenwoordiger van mantelzorgers in zorgraad regio Brugge en Mid-West-Limburg

Ben je mantelzorger? Woon je in de regio Brugge of Mid-West-Limburg en wil je een verschil maken voor mantelzorgers in je buurt? Kriebelt het om de belangen van mantelzorgers te behartigen samen met professionele zorgverleners? Wil jij als ervaringsdeskundige jouw expertise over mantelzorg inzetten voor een betere ondersteuning op maat van zorgvragers en mantelzorgers? Dan ben je de belangenbehartiger die we zoeken voor de eerstelijnszone Brugge of Mid-West-Limburg.

Wat is een eerstelijnszone?

Een eerstelijnszone is een zone waar actoren zoals een maatschappelijk werker of een thuisverpleegkundige van de eerstelijnszorg maandelijks samenkomen via een zorgraad. Deze raad is divers samengesteld en bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende eerstelijnsactoren.

Het doel is om de eerstelijnszorg beter af te stemmen en betere zorg en ondersteuning te geven aan mensen met een zorgnood en hun mantelzorgers.

Mensen met een zorgnood en mantelzorgers krijgen een bijzondere plaats in de zorgraad. We zoeken dan ook een mantelzorger die in duorol met een professionele medewerker van Steunpunt Mantelzorg deze vertegenwoordiging wil opnemen.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger een duomandaat opnemen in de zorgraad van de eerstelijnszone Brugge of Mid-West-Limburg waar je de belangen van mantelzorgers behartigt.

Wat bieden wij?

Een opleiding en coaching om jou te versterken.

Jouw profiel?

  • Je bent mantelzorger (geweest)
  • Je bent mondig en participeert actief in het overleg
  • Je kan jouw eigen situatie overstijgen
  • Je hebt tijd om 1 dag per maand in de zorgraad te zetelen
  • Je bent flexibel en ondernemend

Interesse?